Hrvatski radio

Radio Rijeka

Pogon za proizvodnju igračaka postaje volonterski centar?

13.06.2020.

12:22

Autor: Nenad Lučić

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Nekoliko kilometara od Upravne zgrade Nacionalnog parka Risnjak, nekadašnji bi pogon za proizvodnju igračaka u naselju Crni Lug uskoro mogao postati volonterski centar. Projekt je vrijedan oko 6 milijuna kuna.

85 posto udjela ovog projekta financira se novcem europskih fondova, a njegov će dovršetak biti dodatni poticaj turističkom razvoju zaštićenog risnjačkog masiva i Gorskog kotara.

Izgradnjom  volonterskog centra Nacionalni park Risnjak će na području naselja Crni Lug broj komercijalnih ležajeva s desetak uskoro povećati na više od četrdeset. 

Ravnatelj parka Mario Antolić vjeruje da će nakon uglavnom jednodnevnih, višednevne edukativne programe u budućem volonterskom centru biti moguću organizirati već početkom jeseni.

Osim jačanja sadržajne i smještajne ponude, volonterski centar će potaknuti  i bolju promociju Nacionalnog parka Risnjak

Volonterski centar bi trebao biti primjer poticanja održivog  turističkog i gospodarskog razvoja na zaštićenom području Nacionalnog parka Risnjak. 

O tijeku i planiranom završetku građevinskih radova ravnatelj parka Mario Antolić:

Volonterski centar Risnjak, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.