Hrvatski radio

Radio Rijeka

Pogurali smo bibliobus: novi, šareni kombi pun knjiga na riječkim ulicama

18.12.2015.

12:23

Autor: Antonela Galić, Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradska knjižnica Rijeka dobila je novi gradski bibliobus. Nabavci i opremanju 312 tisuća kuna vrijednog vozila pomogli su i brojni građani i tvrtke u akciji "Pogurajmo bibliobus". Već od ponedjeljka novi bibliobus vozit će riječkim ulicama.

Prošlo je punih 46 godina od vožnje prvoga bibliobusa u Rijeci, koji je te 1969. bio i prvi u Jugoslaviji. Novi, šareni gradski bibliobus, koji je oslikao Ivo Matošić, šesti je po redu. Nastavit će tradiciju i odlaziti u dijelove grada, ali i Primorsko-goranske županije u kojima nema knjižničnih ogranaka, rekla je ravnateljica gradske knjižnice Rijeka Gorana Tuškan Mihočić.

U novome bibliobusu sada je oko dvije tisuće knjiga, no njegov je ukupan fond 20 tisuća svezaka knjiga. Redovito će se odlaziti u spremište i popunjavati fond. Bibliobus je jako interesantan i građanima, koji nisu svakodnevno vezani za centar grada, gdje ne postoji knjižnični ogranak. Uglavnom, ciljamo na djecu, nezaposlene, umirovljenike, slabije pokretne osobe, skupinu o kojoj moramo voditi računa, kaže Tuškan Mihočić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.