Hrvatski radio

Radio Rijeka

Pojačan promet i mjestimične gužve prema i s mora

15.07.2017.

12:19

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sredina je srpnja, subota - uobičajeno gust promet na cestama prema moru. Ovoga vikenda situaciju dodatno komplicira bura, zbog koje su na pojedinim cestama zabrane i ograničenja. Već se mogu stvarati gužve i u smjeru unutrašnjosti, a iz HAK-a vozače pozivaju na poseban oprez.

Promet je pojačan na cestama u smjeru mora i obrnuto, prema unutrašnjosti te u priobalju. Na autocestama su česti kraći zastoji u blizini odmorišta i čvorova, pa Hrvatski autoklub vozačima savjetuje da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Kolone se stvaraju na zagrebačkoj zaobilaznici, na naplatnim postajama Lučko, prema Krčkome mostu - i s kopna i s Krka prema kopnu, kod tunela Učka prema Rijeci, na Istarskome ipsilonu zbog pojačanoga prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija. Pojačan je priljev vozila i u većini trajektnih luka.

Zbog bure, na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila). Jak vjetar puše i na autocesti Rijeka - Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić, ali otvorena je za sva vozila.

Stanje u prometu pratite na internetskim stranicama Hrvatskoga autokluba.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.