Hrvatski radio

Radio Rijeka

Poklon za Rijeku: Kravata od 10 metara oslikana riječkim simbolima

18.10.2018.

11:38

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka

Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka

Foto: - / -

Učenici i profesori riječke Trgovačke i tekstilne škole danas su svom gradu Rijeci, u povodu Svjetskog dana kravate, poklonili kravatu dugačku čak deset metara, oslikanu riječkim simbolima. Njom su ukrasili pročelje RK Korzo, gdje će biti izložena sljedećih deset dana.

Kravata je nastala u okviru jednogodišnjeg školskog projekta u kojem su sudjelovali učenici smjera krojač i modni dizajner, uz stručno vodstvo svojih profesora. Učenice Škole danas će predstaviti svoje elegantne odjevne predmete inspirirane kravatom i pokazati umijeće vezivanja kravate zainteresiranim građanima.

"Imamo priliku našim sugrađanima pokazati što radimo i kako radimo, jer to je za nas značajno. To je dio jednog većeg projekta, a to je otvaranje škole gradu i svijetu. To je vrlo važno, jer na taj način učenici mogu odgovoriti izazovima koje će pred njih postaviti moderno doba, moderno društvo. Kravata je plave boje, boje našeg kraja jer smo birali da budu baš prepoznatljive, riječke plave boje. Nju su napravili naši krojači, a oslikali su je naši dizajneri i ona na sebi ima grb grada, duga je deset metara i mislim da će biti jedno impresivno izdanje u srcu našeg grada", rekla je ravnateljica škole Antonija Bukša:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.