Hrvatski radio

Radio Rijeka

Pokreće se prvi studij za osposobljavanje stručnjaka za rad s mladima

14.12.2016.

13:23

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U rektoratu riječkog Sveučilišta potpisan je sporazum o pokretanju pilot projekta cjeloživotnog učenja "Mladi u suvremenom društvu". Riječ je o prvome studijskom programu u Hrvatskoj za osposobljavanje stručnjaka za rad s mladima.

Osposobljavat će nastavnike, stručne suradnike u odgojno-obrazovnim ustanovama, odgajatelje pa sve do udruga mladih. Studij će biti otvoren za petnaestak polaznika, a početak se očekuje do sredine iduće godine.

Program je i platforma koja dugoročno vodi Sveučilište u Rijeci i zagrebački Institut za društvena istraživanja prema željenoj uspostavi združenoga diplomskog studija mladih sa Sveučilištem u Ljubljani. "Važno je osnovati studij koji će omogućiti da se empirijski utemeljene spoznaje - jer se Institut bavi istraživanjem mladih još od 1964. - prenose i kroz sveučilišnu nastavu studentima", istaknula je ravnateljica zagrebačkog Instituta za društvena istraživanja Branislava Baranović.

"Pokušavamo stvoriti koncentraciju znanja i programa za obrazovanje lidera i menadžera u obrazovanju, najprije visokom, a potom će doći na red osnovno i srednje", rekao je rektor Sveučilišta u Rijeci Pero Lučin. Dodao je da taj veliki deficit u Hrvatskoj treba "pokriti" kroz sustavno obrazovanje svih naših voditelja, ravnatelja, dekana, rektora. Poslušajte izjave:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.