Hrvatski radio

Radio Rijeka

Pola stoljeća delničkoga planinarskog društva "Petehovac"

23.05.2015.

14:08

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ni kiša ni snijeg planinarima ne smetaju kada naume koji će vrh pohoditi. To su danas pokazali i članovi planinarskog društva "Petehovac" iz Delnica, koje obilježava pola stoljeća djelovanja.

Prohladno vrijeme i neprekidna kiša danas nisu bili zapreka istinskim ljubiteljima prirode da uživaju u ljepotama Gorskog kotara. Izletničkim druženjem 50. obljetnicu postojanja su obilježili članovi Hrvatskog planinarskog društva Petehovac iz Delnica. Stotinjak goranskih izletnika i njihovih godina zaputilo se iz Delnica do planinskog vrha Petehovac.

Priželjkivali su planinari povoljnije vrijeme od kiše i hladnoće, ali polazak na izlet niti u jednom trenutku nije bio upitan. Kako kaže predsjednik PD Petehovac Marino Kezele, planinarima ne smeta ni kiša ni snijeg. Kada su završili uspon, predstavljena je prigodna publikacija Pedeset vrhova za pedesetu obljetnicu HPD Petehovac.

Za knjigu će zasigurno biti interesa: delničko planinarsko društvo broji 170 članova, od čega 35 djece. U društvu djeluje nekoliko sekcija, među kojima su vodička i markacionistička. Svoje članove i poučavaju planinarskim vještinama, koje će moći pokazati na nekom od petnaestak predstojećih obljetničkih izleta u Hrvatskoj i inozemstvu. Javlja Nenad Lučić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.