Hrvatski radio

Radio Rijeka

Pola stoljeća od najvažnije utakmice - poticaj za obnovu delničkog stadiona

13.06.2016.

11:25

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovih se dana navršava točno 50 godina od najznačajnije utakmice u nogometnoj povijesti Gorskog kotara kojom je Hrvatski nogometni klub "Goranin" iz Delnica u konkurenciji jačih momčadi iz većih sredina došao u priliku plasirati se u 2. saveznu ligu bivše države.

Polustoljetna sportska obljetnica ove će srijede biti obilježena međunarodnim turnirom mješovitih ekipa. U njima će ravnomjerno biti zastupljeni igrači svih nogometnih uzrasta - od dječaka do seniora. Prisjećanjem na uspješnu prošlost želi se ukazati na važnost stvaranja temeljnih infrastrukturnih uvjeta koji će Delnicama omogućiti sportski i turistički razvoj u budućnosti, kaže predsjednik gradskoga odbora za sport Davorin Klobučar.

Prema njegovim riječima, ovo je još jedan motiv da se što prije rekonstruira nogometni stadion u Delnicama, za što je idejni projekt već dovršen. "Naša je zadaća da radovi na stadionu i atletskim stazama u najkraćem mogućem roku krenu u realizaciju te da se vrati rezultatski uspješno vrijeme delničkog nogometa i da Delnice iznova postanu centar bazičnih priprema sportaša Republike Hrvatske", rekao je Klobučar. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.