Hrvatski radio

Radio Rijeka

Policija hvatala alkoholizirane i vozače bez dozvola

21.07.2015.

11:44

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Za volanom s podosta alkohola u krvi i bez dozvola, to je bilo popularno proteklog vikenda na prometnicama Primorsko-goranske županije. Proteklog tjedna bilo je 79 prometnih nesreća, od čega pet težih, a tri su osobe teže ozlijeđene.

Krčka policija zatekla je 19. srpnja oko 21 sat, u Njivicama, 58-godišnjaka koji je upravljao osobnim vozilom pri koncentraciji alkohola od 2,75 g/kg. Prije toga je s društvom narušavao javni red i mir u obližnjem ugostiteljskom objektu, a pokušao je i pobjeći policiji.

Na području Matulja opatijska policija zaustavila je vozača golfa koji je upravljao vozilom pri koncentraciji alkohola od 2,60 g/kg, a u Dramlju je zaustavljen vozač, koji je osobnim vozilom upravljao unatoč izrečenoj zabrani i pod utjecajem alkohola od 2,37 g/kg. U nadzoru je alkotestirano 427 vozača, od kojih je kod 61 vozača utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg. Najviše njih 27 je starosne dobi između 25 i 35 godina života.

Još trojicu alkoholiziranih vozača zatekla je crikvenička policija, dok je krčka policija zatekla čak četvoricu koja su upravljala vozilima prije stjecanje prava na upravljanje.

Među 79 prometnih nesreća, pet je bilo težih. Lakše je ozlijeđeno 30 osoba, a materijalna šteta procjenjuje se na oko 878.900 kuna. U nesrećama su sudjelovali 31 strani državljanin, pet pješaka i osam alkoholiziranih vozača.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.