Hrvatski radio

Radio Rijeka

Policija jučer pojačano nadzirala vozače motora, otkriveno 35 prekršaja

23.05.2020.

11:53

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Riječka prometna policija jučer poslijepodne pojačano je nadzirala vozače mopeda i motocikala. Od 103 kontrolirana vozača, 35 ih je bilo u prometnom prekršaju, a zabilježeno je sedam prekoračenja brzine, pri čemu se vozilo i više nego dvostruko brže od dozvoljenog!

Svi prekršaji prekoračenja brzine zabilježeni su kod vozača motocikala, a policija izdvaja 37-godišnjeg vozača Aprilije riječkih registracijskih oznaka, kojeg su zaustavili kod čvora Matulji. Kretao se iz smjera Rupe prema Rijeci brzinom od 183 km/h, na mjestu gdje je ograničenje 90 km/h. 

Dvojica vozača upravljala su neregistriranim motociklima, jedan vozač mopeda nije imao zaštitnu kacigu, jedan je upravljao vozilom prije stjecanja prava, a bilo je i nepropisnog pretjecanja i obilaženja, vožnje s nevidljivom registracijskom pločicom te još 18 različitih prometnih prekršaja, priopćila je Policijska uprava primorsko-goranska.

Tako su utvrđena i četiri prekršaja tehničke neispravnosti. Naime, prilikom kontrole mopeda na području Rijeke i Opatije, policija je, u suradnji sa stanicama za tehnički pregled vozila, koristila valjke za utvrđivanje maksimalne brzine mopeda. Nakon utvrđivanja brzine iznad 50 km/h kod četiri mopeda, upućeni su na izvanredni tehnički pregled i utvrđeno je da su tehnički neispravni.

Vozači ova četiri mopeda su isključeni iz prometa, privremeno su im oduzete registracijske pločice te su, kao i ostali počinitelji prometnih prekršaja, sankcionirani temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestamaTijekom akcije pojačanog nadzora nije bilo prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači mopeda i motocikala, javljaju iz riječke policije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.