Hrvatski radio

Radio Rijeka

Policija: karneval protekao bez znatnijeg remećenja javnog reda i mira

24.02.2020.

14:11

Autor: Hina

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Foto: - / -

Tijekom prolaska međunarodne karnevalske povorke, jučer je u središtu Rijeke bilo više od 60 tisuća ljudi - maškara, gledatelja i posjetitelja, ali nije bilo znatnijeg remećenja javnog reda i mira, izvijestili su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Izdvojili su spašavanje muškarca iz mora u putničkoj luci, odnosno hrabri čin pripadnika riječke interventne policije koji ga je uočio kako pluta u moru, skinuo policijsku odoru i opremu te skočio u more kako bi ga spasio. Policajac je s 55-godišnjim hrvatskim državljaninom plivao do rive, gdje su ga, uz pomoć vatrogasaca, izvukli iz mora.

Pripadnici interventne policije priveli su dvoje alkoholiziranih hrvatskih državljana zbog remećenja javnog reda i mira jer su vrijeđali policiju i moralne osjećaje građana. Oni su prekršajno kažnjeni u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakonom o osobnoj iskaznici.

Tijekom prolaska povorke dvije su osobe lakše ozlijeđene, a jedna je zatečena s manjom količinom marihuane. Osim toga, u središtu Rijeke, na Adamićevu gatu, potonula je barka, pa se utvrđuju okolnosti u kojima se to dogodilo.

Budući da je pronađeno više novčanika s novcem i dokumentima, mobitela i drugih izgubljenih predmeta, policija poziva građane da se, ako su izgubili nešto od toga, jave u Prvu policijsku postaju u Rijeci ili u sjedište Policijske uprave.

Primorsko-goranska Policijska uprava zahvalila je svim građanima i posjetiteljima što je karnevalska povorka protekla bez znatnijeg remećenja javnog reda i mira.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.