Hrvatski radio

Radio Rijeka

Policija: Među pet prijavljenih s Platka nije ozlijeđeni pripadnik HGSS-a

02.02.2023.

21:46

Autor: Hina

Platak

Platak

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Petoricu sudionika tučnjave na Platku policija će prekršajno prijaviti, ali među njima nije ozlijeđeni pripadnik HGSS-a, objavila je u četvrtak navečer primorsko-goranska policija.

"Obavještavamo javnost da između pet osoba za koje je utvrđeno počinjenje prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, nije riječ o ozlijeđenom pripadniku HGSS-a, kao što je netočno navedeno u objavama pojedinih medija", stoji u priopćenju.


Također, policija je izvijestila kako je danas Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci dostavila opće posebno izvješće s kompletnom dokumentacijom vezano za događaj od 29. siječnja na skijalištu na Platku, a radi donošenja meritorne državno odvjetničke odluke.


Inače, na konferenciji za novinare, koja je održana ranije danas policija je kazala da je prijavljeno pet osoba koje su sudjelovale u događaju, te da je među prijavljenima ozlijeđeni HGSS-ovac.


Incident se dogodio u nedjelju na skijalištu Platak, nakon što su trojica mladića u BMW-u, driftajući po skijaškoj stazi, upali u dublji snijeg i zaglavili se. Zatražili su od jednog pripadnika HGSS-a da im izvuče automobil, a kada im je objasnio da to ne može učiniti, napali su ga i udarali.


Dobio je više udaraca, među ostalim i nogom u glavu te je onesviješten. U pokušaju razdvajanja i smirivanja situacije mladići iz BMW-a su udarili još nekoliko osoba te su troje od njih prevezeni u riječki KBC.


Evo što je rečeno na jučerašnjoj konferenciji:

policija, konferencija

A koliko je ustvari tanka linija kvalifikacije lakše ozljede koja prelazi u težu, kao i tko ocijenjuje težinu ozljede, pitali smo profesoricu s Medicinskog fakukteta Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu Vedranu Petrovečki. Poslušajte:

Vedrana Petrovečki - izjava

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.