Hrvatski radio

Radio Rijeka

Policija PGŽ-a provodi akciju "Ostani živ i spasi živote drugih"

17.09.2020.

13:12

Autor: Josip Krmpotić / Nenad Lučić

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

U okviru Europskog tjedna mobilnosti od 16. do 22. rujna obilježavaju se i Dani sigurnosti u prometu, dok je danas u središtu Dan bez poginulih u prometu, pod sloganom "Ostani živ i spasi živote drugih".

Na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske pojačani nadzor prometa provodi se, što se grada Rijeke tiče, na Brajdici nedaleko ceste D 404 i na području Gorskog kotara, gdje je u planu nadzor vozača mopeda i motocikala.

Kolovoški rezultati nikako u Primorsko-goranskoj županiji ne idu u red dobrih te će zato današnja akcija, koja će trajati do 19 sati, dobro doći i vozačima i policiji. Brzina, alkohol, mobiteli i nevezivanje sigurnosnim pojasom najčešći su uzroci nesreća, a današnjom akcijom još jednom želimo upozoriti na sve to, kaže načelnik prometne policije PU PG, Boris Skeledžić.

Na državnoj cesti Rijeka – Zagreb nedaleko Lokava djelatnici policije će do predvečernjih sati vršiti pojačani nadzor prometa, a u fokusu će posebno biti vozači motocikala i mopeda. Zbog čega se upravo vozačima tih kategorija tijekom ovogodišnjih aktivnosti koje se odvijaju u organizaciji međunarodne mreže prometne policije ROADPOL, posvećuje posebna pozornost pojašnjava, službenik zadužen za preventivu u cestovnom prometu Policijske uprave primorsko-goranske Jure Jurković.

Poslušajte izjave Borisa Skeledžića i Jure Jurkovića:

Boris Skeledžić - izjava, pripremila Iva Pavletić Crnić

Jure Jurković - izjava, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.