Hrvatski radio

Radio Rijeka

Policija poziva na oprez zbog životinja na cestama

03.09.2021.

11:18

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto ilustracija: Pixsell

Foto ilustracija: Pixsell

Foto: - / -

Tijekom ovog tjedna policija je na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske evidentirala sedam sudara vozila sa životinjama i to na području Cresa, Čavli, Krka, Malog Lošinja i Viškova.

Na osobna i jedno teretno vozilo naletjela je divljač - srne i dvije divlje svinje. U dva slučaja su sudjelovale i domaće životinje, na području Vrbnika na otoku Krku je ovca naletjela na motociklista, dok su na području Viškova dva psa naletjela na osobno vozilo.

Protiv vlasnika domaćih životinja, sukladno važećim zakonskim propisima, podnijete su odgovarajuće prijave zbog nedržanja nadzora nad životinjama.

Kako bismo spriječili ovakve događaje, policija moli vozače da budu oprezni na cestama, posebice u jutarnjim i večernjim satima te da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti. Napominju kako vozači vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, ako se utvrdi da je do toga došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno, ako su vozili neprilagođenom brzinom, odgovaraju prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.