Hrvatski radio

Radio Rijeka

Policija s građanima na Korzu obilježava dan svojega zaštitnika

28.09.2016.

10:17

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Policija u četvrtak 29. rujna obilježava dan svojega zaštitnika, svetoga Mihovila. Tim povodom odlučili su se dan ranije predstaviti Riječanima na Korzu. Izložena su policijska vozila i oprema, a policajci građanima približavaju svoj rad.

Obilježavanje Dana policije, svetoga Mihvila, već je uobičajeno povod za druženje policajaca i građana. Tako i ove srijede od 10 do 13 sati policija predstavlja svoju opremu i aktivnosti. Već od početka događanja najbrojniji su osnovnoškolci i vrtićka djeca iz škola i vrtića u središtu grada, ali i prolaznike zanima što se sve može vidjeti i isprobati.

Izložena su policijska vozila - presretač, motocikl, kombi za očevide prometnih nesreća, "marica", kombi službe za protueksplozijsku zaštitu. Policajci izvode i vježbu sa službenim psom za otkrivanje eksploziva te pokazuju kako se izuzimaju otisci prstiju i ostali tragovi. Građanima nude da isprobaju simulator vožnje i takozvane pijane naočale.

Svoj rad predstavlja i interventna policija, a od službenika prolaznici mogu doznati stanje svojih bodova za počinjene prometne prekršaje. Na info-pultu dijele se letci i informacije o najboljim načinima zaštite od kaznenih djela. Ovakva događanja policija organizira kako bi s građanima razvila obostrano povjerenje i suradnju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.