Hrvatski radio

Radio Rijeka

Politikanstvo neće riješiti problem Marišćine

22.07.2020.

12:40

Autor: Olivera Vinković

Marko Mataja Mafrici pred novinarima u Rijeci (Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka)

Marko Mataja Mafrici pred novinarima u Rijeci (Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Politika je odgovorna za Marišćinu, a politikanstvo taj problem neće riješiti, poručio je u srijedu županijskom HDZ-u, SDP-ov zastupnik u Županijskoj skupštini primorsko-goranskoj Marko Mataja Mafrici.

U situaciji kada je na Županijskoj skupštini taman postignut konsenzus oko rješavanja pitanja Marišćine, rekao je Marko Mataja Mafrici, HDZ je u utorak nažalost opet imao konferenciju za novinare na kojoj su iznijeli tri tvrdnje: da su radnici Ekoplusa otrovani na Marišćini, da se kriju ozljede na radu i da postoji kaznena odgovornost župana.

"Od onih djelatnika koji imaju povišenu živu i arsen u krvi, niti jedan ne provodi osam sati u samoj hali. Pet ih provodi cijelo radno vrijeme u hali i oni imaju uredne nalaze. Kaznena odgovornost župana ne postoji, a ako postoji, neka se podigne kaznena prijava, s tim da je činjenica da je lažno prijavljivanje također kazneno djelo" rekao je Mataja Mafrici.

"Mi od HDZ-a tražimo da prestanu plašiti ljude i da počnu raditi na impementaciji zaključaka županijske skupštine. Da shvate da mještani Marčelja žele da se riješi problem smrada. Da shvate da je politika odgovorna za Marišćinu, ali da politikanstvo problem neće riješiti. Da vrše pritisak na svog ministra Ćorića, umjesto da mu drže leđa i da prestanu s ovim spinom", zaključio je županijski zastupnik Marko Mataja Mafrici. Poslušajte:

SDP Mataja Mafrici o Marišćini, pripremila Olivera Vinković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.