Hrvatski radio

Radio Rijeka

Poljaci preuzimaju crikvenički Jadran?

09.10.2013.

18:06

Autor: Danijela Minić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hotelska grupacija Satoria iz Poljske najavila je da je spremna za svoju prvu inozemnu investiciju preuzeti crikveničku hotelsku kuću Jadran koja je od ljeta u stečaju.

Poljska hotelska grupacija Satoria danas je u Crikvenici predstavila svoju djelatnost i planove vezane za preuzimanje crikveničke hotelske kuće Jadran d.d. u stečaju. Riječ je o grupaciji koja posluje u nekoliko poljskih gradova i ima pet sestrinskih tvrtki koje upravljaju hotelima, konferencijskim prostorima i lječilištem.

Zainteresirani su za preuzimanje Jadrana u cijelosti, što bi im bila prva inozemna investicija. Tvrtku i planove preuzimanja predstavili su predsjednica Uprave Satorije Danuta Skalska i ministar savjetnik poljskog Veleposlanstva u Zagrebu Marek Lyžwa.

Stečajni plan hotelske kuće Jadran iz Crikvenice potvrđen je u kolovozu i trenutačno je u proceduri na Visokome trgovačkom sudu u Zagrebu zbog žalbi dijela vjerovnika. No, poljski ulagači očekuju pozitivan ishod i trenutak kad će se stvoriti mogućnosti za preuzimanje te crikveničke hotelske kuće.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.