Hrvatski radio

Radio Rijeka

Poljski National Geographic Traveler - cijeli o Hrvatskoj

24.05.2021.

21:10

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: HTZ

Foto: HTZ

Foto: - / -

Novi broj poljske verzije časopisa National Geographic Traveler cijeli je posvećen Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji. Tematski broj "Hrvatska - 23 putovanja života" na 116 stranica donosi tekstove, fotografije poljskih novinara koji su pisali o ljepotama i posebnostima hrvatskih destinacija.

Posebno izdanje časopisa već je u prodaji, istaknula je direktorica Predstavništva HTZ-a u Poljskoj Agnieszka Puszczewicz. "Odlične slike i primamljivi tekstovi bit će dodatna inspiracija Poljacima da posjete hrvatske destinacije već ove godine", zaključila je. 

U posebnom izdanju National Geographic Travelera zastupljene su sve hrvatske regije, a tematski su obuhvaćene brojne atrakcije: ideje za idealni odmor mogu pronaći ljubitelji adrenalina i aktivnog odmora; ljubitelji uživanja u suncu i moru te netaknutoj prirodi hrvatskih nacionalnih parkova te oni raspoloženi za city break odmor u gradovima poput Zagreba, Splita ili Dubrovnika, istaknuli su u priopćenju iz Hrvatske turističke zajednice povodom posebnog izdanja časopisa.

Poljska je za hrvatski turizam jedno od najvažnijih tržišta koje je u prošloj godini zauzelo visoko treće mjesto po ostvarenom turističkom prometu, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić. "Lani su poljski turisti ostvarili oko 4,6 milijuna noćenja, a snažan doprinos s ovog tržišta očekujemo i ove godine", rekao je direktor Staničić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.