Hrvatski radio

Radio Rijeka

Polumaraton kroz lunske maslinike: stižu trkači iz cijeloga svijeta

28.04.2018.

11:06

Autor: Radio Rijeka

Foto: Libra

Foto: Libra

Foto: - / -

Treći put zaredom održat će se Međunarodni polumaraton Lun – Novalja. Sjeverozapadno područje otoka Paga, poznato po netaknutoj prirodi i lunjskim maslincima, iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja iz cijeloga svijeta.

Upravo je zbog toga Run Croatia, organizator polumaratona uz suorganizaciju Grada Novalje i Turističke zajednice, odabrao tu iznimnu scenografiju za mjesto održavanja utrke koja privlači trkače iz cijeloga svijeta. Na njezinu trećem izdanju i ove godine sve sudionike čeka valovita trasa dužine 21 kilometar, koja nudi neodoljiv pogled na more, netaknutu, iskonsku prirodu i jedinstvene, tisućljetne maslinike.

U subotu su predviđeni brojni programi za sudionike i njihovu pratnju, navečer su svi pozvani na Feštu od maja gdje mogu uživati u lokalnim specijalitetima i odličnoj glazbi uživo, a u nedjelju je na redu utrka.

Sudionici polumaratona sa svojom pratnjom kreću iz novaljske luke za Lun, gdje po njihovom dolasku starta utrka. Trčeći dionicom Lun – Novalja prolaze kroz prelijepe otočke predjele, dok pogled uživa u mediteranskoj vegetaciji i plavetnilu mora. Završetak utrke predviđen je za 12 sati, na glavnom trgu uz mogućnost osvajanja brojnih nagrada.
Polumaraton Lun – Novalja zasigurno predstavlja jednu od perjanica aktivnog turizma na tom području, koji se ambiciozno provodi već nekoliko godina zaredom.

Jedinstvena dimenzija te utrke očituje se u prijevozu brodom do starta, pic to go aplikacijom, organiziranim programima, degustacijama lokalnih delicija, druženjima, animacijom i izletima, tako da je program cijelog vikenda, koji se nadovezuje na praznik Prvoga svibnja, aktivan i ispunjen zanimljivim sadržajem.

Prema riječima Marine Šćiran Rizner, direktorice TZ Grada Novalje, suradnja s timon iz Run Croatia pridonijela je da polumaraton Lun – Novalja dospije na međunarodnu kartu utrka, zahvaljujući čemu istinski zaljubljenici trčanja iz cijelog svijeta dobivaju priliku sudjelovati na tom pomalo drugačijem polumaratonu koji se odvija na jedinstvenim lokalitetima Luna i pod okriljem tisućljetnih maslinika.

"Run Croatia predstavlja Novalju u jednom drugom svjetlu, i to ne samo onom kroz već dobro poznatu priču o party destinaciji već promovira i druge vrijednosti poput odličnih uvjeta za aktivni turizam te jedinstvene ljepote lunjskih maslinika i netaknute prirode sjevernog dijela otoka Paga. Ovaj polumaraton zasigurno će iz godine u godinu postajati sve jači brend naše aktivne turističke ponude", zaključila je Šćiran Rizner.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.