Hrvatski radio

Radio Rijeka

Pomoć iz Kostrene dostavljena stradalima na području Petrinje i okolice

03.01.2021.

11:39

Autor: Ivan Ribarić

Foto: Općina Kostrena

Foto: Općina Kostrena

Foto: - / -

U dogovoru s Udrugom hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata iz Petrinje, jučer je iz Kostrene prema Petrinji krenuo konvoj s dva kamiona i nekoliko kombija koji su prevezli približno 12 tona različitih potrepština, prikupljenih u akciji koja je bila organizirana u Sportskoj dvorani Kostrena.

U pratnji konvoja bilo je i nekoliko osobnih vozila s 28 članova UDVDR Kostrena i volontera iz Kostrene koji su zajedno s pripadnicima HVIDRA-e Petrinja sudjelovali u podjeli donacija u Petrinji, Hrvatskoj Kostajnici, Knezovljanima, Kuruzarima i drugim manjim mjestima u okolici Petrinje.

Uz donacije koje su prikupili mještani, članovi UDVDR Kostrena uspjeli su osigurati dvije mobilne i jednu kamp kućicu za tri obitelji koje su ostale bez svojih domova. Daljnje akcije prikupljanja pomoći organizirat će se u skladu s potrebama, a među brojnim gradovima i općinama koje su donirale sredstva za obnovu je i Općina Kostrena s donacijom u iznosu od 60 tisuća kuna.

Foto: Općina Kostrena

Foto: Općina Kostrena

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.