Hrvatski radio

Radio Rijeka

Pomoć starijima u domu i u Domu

02.03.2015.

13:36

Autor: Neva Funčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Za radne aktivnosti korisnika četiri doma za starije osobe u i Centra za rehabilitaciju u Kraljevici osigurano je 212 tisuća kuna, a dodatnih 85 tisuća kuna za programe fizikalne terapije u domovima u Malom Lošinju i Kraljevici. 200 tisuća kuna iz proračuna Primorsko-goranske županije namijenjeno je za vaninstitucionalnu skrb na području Gorskog kotara.

Da bi pomoć u kući bila jednako dostupna svima kojima je potrebna, rekla je županijska pročelnica za socijalnu politiku Dragica Marač, najviše, 75 tisuća kuna namijenjeno je Gradu Delnicama. Od toga 23 tisuće za nabavu vozila za pružatelje usluga pomoći u kući. Za Vrbovsko je odobreno 57 tisuća, za Čabar 38, a za Skrad i Lokve po 15 tisuća kuna.

Tijekom prošle godine u Gorskom kotaru je bilo 500 korisnika pomoći u kući, a županija je sufinancirala 15 gerontodomaćica da bi starije osobe dobile pomoć tamo gdje ju trebaju, u svom domu. Poslušajte izjavu pročelnice Marač:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.