Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ponovljen apel građanima - ne odlaziti u potresom pogođena mjesta!

30.12.2020.

10:05

Autor: Hina

Intenzivno se radi na raščišćavanju ruševina (Foto: Luka Stanzl / Pixsell)

Intenzivno se radi na raščišćavanju ruševina (Foto: Luka Stanzl / Pixsell)

Foto: - / -

Ravnateljstvo civilne zaštite pozvalo je u srijedu još jednom građane da, bez obzira na njihove najbolje namjere, ne idu u potresom pogođena područja Siska i Petrinje jer gužve koje nastaju nekontroliranim i nekoordiniranim volonterstvom otežavaju i usporavaju rad žurnih službi.

Građanima koji žele pomoći poručuju da umjesto odlaska na potresom pogođena područja pomognu doniranjem financijskih sredstva ili humanitarnom pomoći u obliku prehrambenih proizvoda, higijenskih potrepština i slično u koordinaciji sa Hrvatskim Crvenim križem.

Informacije o prikupljanju pomoći u Crvenom križu i u raznim mjestima Primorsko-goranske županije pronađite OVDJE.

Detaljne upute o načinu doniranja novčanih sredstava i potrepština nalaze se na internetskoj stranici Hrvatskog Crvenog križa.

Također, ponude za donacijama opreme, mehanizacije, građevinskog materijala ili pružanje nužnih usluga, mogu se uputiti na mail adresu: potres.petrinja@mup.hr

Na područje Sisačko-moslavačke županije upućene su, sve raspoložive operativne snage sustava Civilne zaštite, žurne službe iz svih područja Republike Hrvatske i pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite sa potrebitom opremom, napominje Civilna zaštita.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.