Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ponovno otvorena dnevna bolnica za dječju i adolescentnu psihijatriju

27.09.2021.

11:40

Autor: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka

Foto: KBC Rijeka

Foto: KBC Rijeka

Foto: - / -

Prostor COVID odjela na Klinici za psihijatriju od danas se vratio osnovoj funkciji. Otvorila se dnevna bolnica za djecu i adolescente koja je određeno vrijeme bila izvan funkcije. To je jako važno jer su početkom školske godine potrebe za uslugama dječje i adolescentne psihijatrije u porastu.

Ponovna aktivacija punog kapaciteta dnevne bolnice za adolescente predstavlja prilagodbu na povećane potrebe za zdravstvenim uslugama u ovom važnom dijelu medicine.

"U skladu s optimalnom organizacijom unutar ustanove i osiguravanjem pružanja što dostupnije zdravstvene zaštite svim bolesnicima, a ne samo onima s COVID-infekcijom navedenu odluku prati detaljno razrađen plan postupanja s potencijalno COVID-pozitivnim psihijatrijskim bolesnicima za koje su osigurani drugi izolacijski prostori i trajna optimalna specijalistička skrb", poručio je ravnatelj Ružić.

Poslušajte izjavu pročelnice Zavoda za dječju i adolescentnu prihijatriju Klinike za psihijatriju KBC-a Rijeka Mirjane Graovac o ponovno otvorenoj dnevnoj bolnici:  

Dr. Mirjana Graovac: sada trebamo svoje znanje i stručnost usmjeriti na rješavanje problema, pripremila Olivera Vinković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.