Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ponovno padaju rekordi: 40 stupnjeva u Rijeci!

23.07.2015.

09:56

Autor: Iva Pavletić Crnić, Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Temperatura zraka u Rijeci jučer je dosegnula 40 stupnjeva. I najniža noćna temperatura iznosila je visokih 29 stupnjeva. I more je vrlo toplo.

Najniža noćna temperatura zraka zabilježena u Rijeci iznosila je 29 stupnjeva, što je najviša minimalna temperatura otkad postoje mjerenja - od 1948. godine. Najviša jučerašnja temperatura na riječkoj meteorološkoj postaji na Kozali bila je čak 40 stupnjeva. Toliko visoke vrijednosti zabilježene su posljednji put 19. srpnja 2007. godine. Tako su se jučer uz Rijeku na ljestvici najtoplijih u Hrvatskoj našli Senj, Kukuljanovo i Karlobag s izmjerenih 40 stupnjeva.

U četvrtak u 10 sati Rijeka je već zagrijana na 33,5 stupnjeva i najtopliji je grad u Hrvatskoj. Meteorolozi i za danas najavljuju iznimno visoke temperature zraka, od najmanje 32 stupnja u Gorskom kotaru i Lici do 39 koliko se očekuje uz more. Bit će pretežno sunčano, a poslijepodne su moguće nestabilnosti - uz pojačan razvoj naoblake, ponegdje može biti kiše ili pljuskova s grmljavinom. Osvježenje, čini se, stiže krajem ovoga i početkom sljedećeg tjedna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.