Hrvatski radio

Radio Rijeka

14:04 / 13.04.2017.

Autor: Biserka Belić

Popravljeni prokisnuli krovovi na ginekologiji i poliklinici

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Popravljeni su krovovi i stropovi Klinike za ginekologiju i porodništvo i poliklinike riječkoga KBC-a, koji su lani u studenome prokisnuli zbog obilne kiše. Sanacija je stajala oko tri milijuna kuna, za što je novac osiguran iz fonda za izvanredne situacije Ministarstva zdravstva.

Krovovi sada imaju nove, kvalitetnije podloge, što je trajnije rješenje, smatra ravnatelj KBC-a Rijeka Davor Štimac. "Vjerujemo da barem u narednih tridesetak godina neće prokisnuti", kaže Štimac. Radove vrijedne 1,2 milijuna kuna na poliklinici i 1,8 milijuna kuna na ginekologiji izvela je tvrtka Izo-građenje konzalting iz Osijeka.

Srećom, kiša nije oštetila i skupe medicinske uređaje na Kliničkome zavodu za transfuzijsku medicinu, koja je na posljednjem, petom katu zgrade poliklinike. Osoblje je na vrijeme zaštitilo svu tehniku u zgradama, ističe Štimac, koji je nove krovove obišao s državnim tajnikom Ministarstva zdravstva Željkom PlazonićemPoslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.