Hrvatski radio

Radio Rijeka

Porast PDV-a ugrožava ugostitelje

01.10.2013.

15:27

Autor: Eduard Kišić / T. Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zatvaraju se poznati restorani, cijene namirnica rastu, promet pada, a najavljeno povećanje stope PDV-a dodatno će ugroziti naš opstanak, upozoravaju ugostitelji s riječkog područja.

Ugostitelji u Primorsko-goranskoj županiji nezadovoljni su podizanjem stope PDV za ugostiteljske usluge sa dosadašnjih 10 na 13 posto koje je najavio ministar financija Slavko Linić. Osim udara na ionako teško poslovanje, stvorit će nesigurnost kod ugostitelja i hotelijera koji ne mogu planirati investicijski ciklus, rekao je danas u Rijeci predsjednik Ceha ugostitelja županijske Obrtničke komore Igor Stanger.

Zbog povećanja troškova namirnica, vode, struje, komunalne naknade i pada prometa mnogi su poznati restorani zatvoreni, rekao je Stanger te dodao da u takvoj situaciji nije pametno podizati PDV. Ugostitelji nisu spuštali cijene kada je stopa PDV-a snižena na 10 posto. Neće vjerojatno ni sada podići cijene kada stopa PDV-a poraste, iz jednostavnog razloga što je promet u lokalima znatno pao. Prikaz Eduarda Kišića:  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.