Hrvatski radio

Radio Rijeka

Portal "Boo?" - sve informacije za riječke srednjoškolce na jednom mjestu

28.12.2017.

14:19

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječki srednjoškolci odnedavno imaju internetski portal na kojem mogu pronaći sve važne informacije - od mature i studija do zabave i kulinarstva. Izradili su ga sudionici ovogodišnje Akcije za 5!, koju je već 11. godinu organizirala udruga Delta u suradnji s Gradom Rijekom.

Na adresi boo.com.hr odnedavno je prvi riječki internetski portal za srednjoškolce. Izradili su ga upravo učenici riječkih srednjih škola koji su sudjelovali u "Akciji za 5!", što je 11. godinu zaredom održana krajem listopada u gradskoj vijećnici. Među pet sličnih projekata, čija je tema bila informiranje mladih, predstavnici učeničkih grupa najboljim su ocijenili "Boo?" grupe "Šatro".

U sljedeća dva mjeseca, uz pet tisuća kuna iz Grada Rijeke i potporu Udruge "Delta", ideja o portalu pretvorena je u stvarnost. Među petnaestak učenika volontera pet ih je najaktivnijih, među njima glavni urednik Marin Capan iz Gimnazije Andrije Mohorovičića Rijeka i njegova zamjenica Lucia Filičić, učenica Prve riječke hrvatske gimnazije. Ovo im je prvo novinarsko iskustvo i, kažu, uživaju.

Za svoje kolege svakodnevno pripremaju nove sadržaje. Na portalu učenici mogu pronaći sve o državnoj maturi i upisima na fakultete, kao i iskustva učenika s mature. Redovito se objavljuju i tri bloga te informacije o zabavnim događanjima, sezonskim poslovima, udrugama, pa čak i recepti za fina i zdrava jela i slastice.

Ovoga portala, kao ni brojnih drugih projekata za mlade vjerojatno ne bi bilo bez Udruge "Delta". Izvršna direktorica Maja Uršić Staraj zadovoljna je radom s riječkim srednjoškolcima. Puni su entuzijazma, kaže, i zaista mnogo mogu napraviti samostalno. Nada se da će portal "Boo?" biti još jedan u nizu dugovječnih projekata koji su, uz "Deltinu" podršku, osmislili i ostvarili mladi za mlade. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.