Hrvatski radio

Radio Rijeka

Posljednja 24 sata: 1155 novooboljelih osoba, jedna preminula

12.01.2022.

10:31

Autor: HRT - Radio Rijeka

Ilustracija laboratorijskog pribora

Ilustracija laboratorijskog pribora

Foto: Tomislav Miletic / Pixsell

U Primorsko-goranskoj županiji je danas 1155 novooboljelih osoba, dok ih je 258 ozdravilo. Tako se broj aktivnih slučajeva povećao za 894 osoba pa isti iznosi 7402 slučajeva. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 3013 uzoraka briseva, što čini udio od 38,33% pozitivnih od ukupnog broja testiranih.

656 novooboljelih su osobe iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 213 iz Crikveničko- vinodolske regije, 145 sa Liburnijskog područja, 63 sa otoka Krka, 41 sa otoka Lošinja, 23 sa otoka Cresa, 13 iz Gorskog kotra te jedna sa otoka Raba.


Najveći broj novooboljelih osoba, njih 768 pripadaju skupini radno aktivne populacije, 291 mlađim dobnim skupinama i 96 populaciji starijoj od 65 godina.


Prema podatcima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas veći za jednog pacijenta u odnosu na jučer i iznosi 124.


U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalazi 10 pacijenata, dakle dvoje pacijenata više nego jučer.


Nažalost, tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka je preminula još jedna osoba od COVID-19 bolesti sa prebivalištem u Primorsko-goranskoj županiji. Tako se broj ukupno umrlih osoba u županiji tijekom četrvrtog epidemijskog vala popeo na 281 od čega je 64 odnosno 22,80% bilo cijepljeno.


Peti epidemijski val kojeg projiciramo od 4.01. u Primorsko-goranskoj županiji je do danas odnio četiri osobe od kojih je jedna bila cijepljena.


Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva u županiji; je zbog daljnjeg rasta broja aktivnih slučajeva, te stagnacije u broju hospitaliziranih osoba; nešto niži od jučer i iznosi 1,67%.


Iako je prošli tjedan došlo do porasta broja hospitaliziranih zbog Covida u riječkom KBC-u, zadnjih nekoliko dana taj broj ipak stagnira.


I dalje je otvoreno 9 covid odjela, no glavna sestra riječkog KBC-a Snježana Juričić kaže da su dobro ekipirani i dobro organizirani.


Što se zdravstvenog osoblja tiče, u riječkoj bolnici je od početka godine zaraženo 113 djelatnika, od toga 40 sestara.


Aktivan je i dalje kontakt centar za obitelji hospitaliziranih zbog Covida na kojima mogu saznati informacije o stanju oboljelog, a aktivan je i post covid centar:

Snježana Juričić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.