Hrvatski radio

Radio Rijeka

11:51 / 13.03.2022.

Autor: HRT - Radio Rijeka

Posljednja 24 sata: 121 novooboljela, dvije preminule osobe

Cijepivo; ilustracija

Cijepivo; ilustracija

Foto: Hrvoje Jelavic / Pixsell

Danas je u Primorsko-goranskoj županiji 121 novooboljela, a 137 je osoba ozdravilo. Broj aktivnih slučajeva iznosi 2040. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 644 uzoraka briseva što čini udio od 18,79% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

95 novooboljelih su osobe iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 13 sa Liburnijskog područja, četiri iz Gorskog Kotra i Crikveničko- vinodolske rivijere, tri s otoka Krka te po jedna osoba s otoka Lošinja i s otoka Raba.


71 novooboljela osoba pripada radno aktivnoj populaciji, 37 mlađim dobnim skupinama, te 13 osoba starijim od 65 godina.


Prema podatcima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas za četiri pacijenta veći od jučerašnjeg te iznosi 65.


U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalazi tri pacijenta što je jedna osoba manje nego jučer.


Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka od COVID-19 bolesti su, nažalost, umrle dvije starije necijepljene osobe, jedna s prebivalištem u Primorsko-goranskoj županiji, a druga iz Zadarske županije.


Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva u Primorsko-goranskoj županiji je zbog današnjeg pada broja aktivnih slučajeva te rasta broja hospitaliziranih osoba nešto porastao te iznosi 3,18%.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.