Hrvatski radio

Radio Rijeka

Posljednja 24 sata: 136 novooboljelih, dvoje preminulih

19.12.2021.

10:45

Autor: HRT - Radio Rijeka

Ilustracija cijepljenja

Ilustracija cijepljenja

Foto: - / Pixsell / EXPA

U Primorsko-goranskoj županiji danas je136 novooboljelih osoba, dok je 191 je osoba ozdravila. Tako se broj aktivnih slučajeva u PGŽ smanjio za 59 osoba na 3087. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1541 uzoraka briseva, što čini udio od 8,83% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

108 novooboljelih su osobe iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 15 sa otoka Lošinja, po pet s Liburnijskog područja i s otoka Cresa, te po jedan iz Crikveničko- vinodolske regije, GKorskog kotra te s otoka Krka.


Najveći broj novooboljelih osoba, njih 72, pripada skupini radno aktivne populacije, 39 mlađim dobnim skupinama te 25 populaciji starijoj od 65 godina.


Prema podatcima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas za 2 osobe veći od jučerašnjeg broja i iznosi 116.


U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalazi 13 pacijenata, dakle 2 pacijenta više nego jučer.


Tijekom jučerašnjeg dana su, nažalost, preminule još 2 osobe od COVID-19 bolesti, a koje su liječene u regionalnom COVID- centru KBC-u Rijeka; svi sa sa prebivalištem u Primorsko-goranskoj županiji.


Tako je ukupno tijekom četvrtog epidemijskog vala u županiji od COVID-19 bolesti preminula 221 osoba od čega su njih 54 bile cijepljene.


Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je, zbog nastavka pada broja aktivnih slučajeva kao i manjeg rasta broja hospitaliziranih osoba, i dalje stabilan te iznosi 3,75%.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.