Hrvatski radio

Radio Rijeka

Posljednja 24 sata: 140 novooboljelih, nema preminulih osoba

27.03.2022.

11:23

Autor: HRT - Radio Rijeka

Epidemija koronavirusa

Epidemija koronavirusa

Foto: Ilustracija / HRT

Danas je u Primorsko-goranskoj županiji 140 novooboljelih, a 301 je osoba ozdravila. Tako se broj aktivnih slučajeva smanjio na 3129. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađen 671 uzorak briseva, što čini udio od 20,86% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

108 novooboljelih su osobe iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 15 sa Liburnijskog područja, 6 iz Gorskog kotra, četiri s otoka Krka, tri iz Crikveničko-vinodolskog područja, dvije s otoka Cresa, te po jedna s otoka Raba i otoka Lošinja.


95 novooboljelih pripada radno aktivnoj populaciji, 29 mlađim dobnim skupinama te 16 skupini starijih od 65 godina.


Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas veći za 13 osoba u odnosu na jučer i iznosi 67.


U jedinici intenzivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalaze dva pacijenta.


Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka nije bilo preminulih osoba od COVID-19 bolesti.


Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je zbog današnjeg smanjenja broja aktivnih slučajeva te porasta broja hospitaliziranih osoba nešto porastao i iznosi 2,14%.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.