Hrvatski radio

Radio Rijeka

Posljednja 24 sata: 238 novooboljelih, jedna osoba preminula

20.02.2022.

10:38

Autor: HRT - Radio Rijeka

Ilustracija; globus s zaštitnom rukavicom

Ilustracija; globus s zaštitnom rukavicom

Foto: Sanjin Strukic / Pixsell

Danas je u Primorsko-goranskoj županiji 238 novooboljelih, a 471 je osoba ozdravila. Tako se broj aktivnih slučajeva u PGŽ već osamnaesti dan za redom smanjuje, pa isti iznosi 4999. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1084 uzoraka briseva što čini udio od 21,96% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

135 novooboljelih su osobe iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 39 s otoka Raba, 30 s otoka Lošinja,12 sa Liburnijskog područja, 10 iz Crikveničko- vinodolske regije, pet s otoka Cresa, četiri s otoka Krka te tri iz Gorskog kotra.


Najveći broj novooboljelih osoba, njih 154 pripadaju radno aktivnoj populaciji, 57 mlađim dobnim skupinama, te 27 starijim od 65 godina.


Prema podatcima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti se danas u odnosu na jučer smanjio za 4 pacijenata te iznosi 88.


U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalazi pet pacijenta dakle jedan pacijent više nego jučer.


Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka je nažalost preminula još jedna necijepljena starija osobe od COVID-19 bolesti iz Primorsko-goranske županije.


Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva u Primorsko-goranskoj županiji je zbog daljnjeg pada broja aktivnih slučajeva kao i broja hospitaliziranih i dalje stabilan te iznosi 1,76 %.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.