Hrvatski radio

Radio Rijeka

Posljednja 24 sata: 32 novooboljelih koronavirusom, nema preminulih

17.02.2021.

09:45

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto ilustracija: Marko Lukunic / PIXSELL

Foto ilustracija: Marko Lukunic / PIXSELL

Foto: - / -

Iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo jutros je jeavljeno kako je na području Primorsko-goranske županije u posljednja 24 sata 32 novooboljelih i 35 ozdravljenih osoba, dok je broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti 337.

Ukupno su tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađena 522 uzorka. Udio pozitivnih osoba unutar broja laboratorijski obrađenih testova iznosi 6.1% udjela.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a na bolničkom liječenju se nalaze 32 pacijenta, od toga su na respiratoru 3 osobe.

Tijekom jučerašnjeg dana nije bilo preminulih od COVID-19 bolesti.

Zemljopisna distribucija COVID-19 bolesti u PGŽ još uvijek je najintenzivnija na području grada Rijeke i riječkog prstena, a u iznosu od 16-50%, zastupljenost na području otoka Krka iznosi 7-22%, Liburnije 3-10%, Raba 2-6%, Cresa-Lošinja 2-6%, Gorskog kotra 1-3%,  Crikveničko-vinodolskog područja 1-3%.

Od ukupno oboljelih bolest je najviše zastupljena među radnom populacijom u iznosu od 22-69%, zatim slijede starije generacije (65+) u iznosu od 6-19%, dok su zaraženi među djecom školskog uzrasta i studentima u jednakom iznosu od 2 - 6 %.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina reagirao je na najave premijera Plenkovića da će zbog istupa lokalnih stožera mijenjati zakon. Ne vidim razloga za nervozu i prozivanje za politikantstvo, poručio je Komadina:

 

Komadina Plenkoviću, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.