Hrvatski radio

Radio Rijeka

Posljednja 24 sata: 338 novooboljelih, 189 osoba ozdravilo

23.12.2020.

10:15

Autor: Josip Krmpotić i Neva Funčić

Foto ilustracija: Dusko Jaramaz / PIXSELL

Foto ilustracija: Dusko Jaramaz / PIXSELL

Foto: - / -

Prema podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije danas je evidentirano 338 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a 189 osoba je ozdravilo. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ trenutno iznosi 2825.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1211 uzoraka. Udio pozitivnih osoba unutar broja laboratorijskih obrada je  27 posto.

Iz Ureda ravnateljstva KBC-a Rijeka doznajemo da se na bolničkom liječenju  nalazi 157 osoba. Od tog je broja na respiratoru 17 pacijenata. Tijekom jučerašnjeg dana od COVID-19 bolesti preminule su, nažalost, dvije osobe.

Prve doze cjepiva stići će u Primorsko-goransku županiju u subotu 26. prosinca. Prvi na redu za cijepljenje su medicinski djelatnici.

Poslušajte što o trenutnoj situaciji na području Županije, ali i dolasku prvih 700-tinjak doza cjepiva te početku cjepljenja kaže epidemiologinja županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Morana Tomljenović, a isto tako i što je o cjepivu i cijepljenju za Radio Rijeku rekao dr. Pero Lučin, profesor Medicinskog fakulteta u Rijeci:

Korona PGŽ, Morana Tomljenović, pripremio Josip Krmpotić

Pero Lučin u emisiji Tris, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.