Hrvatski radio

Radio Rijeka

Posljednja 24 sata: 368 novooboljelih, jedna osoba preminula

03.11.2021.

09:57

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Sanjin Strukic / Pixsell

Foto: Sanjin Strukic / Pixsell

Foto: - / -

Danas je na području Primorsko-goranske županije 368 novooboljelih, a 293 osobe su ozdravile. Tako se broj aktivnih slučajeva povećao na 2974. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1844 uzoraka briseva.

Udio pozitivnih unutar broja testiranih uzoraka iznosi 19.96%. Istoimeni udio od 20% je karakterističan za vrhunac 4 epidemijskog vala kojeg bilježimo u posljednjem tjednu listopada i početkom studenog u PGŽ.

233 novooboljelih osoba su iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 65 sa otoka Krka, 50 iz Liburnijskog područja, 15 iz Crikveničko-vinodolske regije, četiri iz Gorskog kotra te jedan sa otoka Lošinja.

Najveći broj novooboljelih, njih 235, dolazi iz skupine radno aktivnih stanovnika, 102 iz mlađih dobnih skupina, dok je 31 novooboljela osoba iz skupine starijih od 65 godina.

Riječka je bolnica objavila kontakt-telefone putem kojih članovi obitelji mogu dobiti informacije o stanju pacijenata smještenih u KBC-u Rijeka. S obzirom na to da posjeti trenutačno nisu dozvoljeni zbog aktualne pandemije koronavirusa, obitelji se na ovaj način mogu informirati o zdravstvenom stanju svojih članova. Brojevi se mogu naći na stranicama riječkog KBC-a na sljedećem linku.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je 102. U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka se na respiratoru nalazi 12 osoba što je jednaki broj pacijenata kao i jučer.

Tijekom jučerašnjeg dana je nažalost preminula 1 osoba od COVID-19 bolesti. 

U Rijeci je otvoreno još jedan Covid odjel.

U Hrvatskoj su u posljednja 24 sata zaražene još 4573 osobe te je broj preminulih 48 što je alarmantno visoko.

Sve se više ljudi cijepi no i dalje je velik broj protivnika cijepljenja, a kako naglašavaju epidemiolozi ne rade dobro svojim prijateljima, sugrađanima i stanovnicima.

Četvrti korona val pred ozbiljne izazove stavlja i epidemiološke mjere i zdravstveni sustav.

Evo što nam je rekla zamjenica ravnatelja KBC-a Rijeka i predsjednica kriznog stožera bolnice Dijana Maržić:

KBC: Dijana Maržić, pripremila Olivera Vinković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.