Hrvatski radio

Radio Rijeka

Posljednja 24 sata: 389 novooboljelih, jedna osoba preminula

26.03.2022.

11:00

Autor: HRT - Radio Rijeka

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Hrvoje Jelavic / Pixsell

Danas je u Primorsko-goranskoj županiji 389 novooboljelih, a 411 je osoba ozdravilo. Tako se broj aktivnih slučajeva smanjiio na 3292. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1370 uzoraka briseva, što čini udio od 28,39% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

247 novooboljelih su osobe iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 40 sa Liburnijskog područja, 36 iz Crikveničko-vinodolskog područja, 21 s otoka Krka, 15 iz Gorskog kotra, 13 s otoka Raba, 9 s otoka Cresa te 8 s otoka Lošinja.


231 novooboljelih pripada radno aktivnoj populaciji, 87 mlađim dobnim skupinama te 71 skupini starijih od 65 godina.


Prema podacina Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas jednak jučerašnjem i iznosi 54.


U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalazi jedan pacijent što je jednak broj kao i jučer.


Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka su nažalost preminule dvije starije osobe sa prebivalištem u Primorsko-goranskoj županiji. Jedna od njih je bila necijepljena dok je druga bila cijepljena, ali nije primila dodatnu, tkz. booster dozu za pojačanje svog imunološkog odgovora.


Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je zbog današnjeg smanjenja broja aktivnih slučajeva i stagnacije u broju hospitaliziranih i dalje stabilan te iznosi 1.64%.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.