Hrvatski radio

Radio Rijeka

Posljednja 24 sata: 389 novooboljelih, troje preminulih

01.12.2021.

11:02

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Igor Kralj / Pixsell

Foto: Igor Kralj / Pixsell

Foto: - / -

Danas je u Primorsko-goranskoj županiji 489 novooboljelih virusom COCID-19, 389 je osoba ozdravilo, dok broj aktivnih slučajeva iznosi 4119. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 3280 uzoraka briseva.

Udio pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka iznosi 14,91% .

284 novooboljelih su osobe iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 62 sa otoka Raba, 52 sa Liburnijskog područja, 34 sa otoka Krka, 28 iz Crikveničko- vinodolske regije, 17 sa otoka Lošinja, 8 sa otoka Cresa te 4 iz Gorskog kotra.

307 osoba  pripada skupini radno aktivne populacije, 121 mlađim dobnim skupinama, te 61 stanovništvu starijem od 65 godina.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti iznosi 139.

U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalazi 15 pacijenata, dakle jednaki broj kao i jučer.

Tijekom jučerašnjeg dana su nažalost preminule tri osobe od COVID-19 bolesti, liječene u regionalnom COVID-centru KBC-u Rijeka od kojih 2 sa prebivalištem u PGŽ.

Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva se u PGŽ; zbog manjeg porasta broja aktivnih slučajeva kao i broja hospitaliziranih osoba, nalazi u stagnaciji i iznosi 3.37%.

Zbog pojave novog soja omikron-koronavirusa , Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije donio je odluku da će svi građani koji dolaze iz država s područja juga Afrike (Južnoafrička Republika, Bocwana, Kraljevina Eswatini, Lesota, Namibija, Zimbabve) i Hong Konga morati u obveznu 14-dnevnu karantenu.

O novom soju, mogućem utjecaju na pandemiju i prilagodbama cjepiva u našem programu je govorio imunolog Zlatko Trobonjača s Medicinskog fakulteta u Rijeci. Bez panike, ali uz puno opreza, preporučio je Trobonjača. Poslušajte razgovor:

Zlatko Trobonjača, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.