Hrvatski radio

Radio Rijeka

Posljednja 24 sata: 31 novooboljela osoba, četvero preminulih

26.12.2021.

10:36

Autor: HRT - Radio Rijeka

Ilustracija cijepiva

Ilustracija cijepiva

Foto: Luka Stanzl / Pixsell

U Primorsko-goranskoj županiji je danas 31 novooboljela, a 148 je osoba ozdravilo. Tako se broj aktivnih slučajeva u županiji nastavio smanjivati, danas za 122 osobe i iznosi 2523. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 453 uzoraka briseva, što čini udio od 6,8% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

Sedmodnevni prosjeci istoimenih udjela u proteklih nekoliko tjedana se u Primorsko-goranskoj kreću između 10% i 11% što govori o još uvijek visokoj transmisiji virusa u našoj populaciji.


24 novooboljele osobe su iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, tri iz Crikveničko- vinodolske regije, dvije sa otoka Krka, te po jedna sa Liburnijskog područja i sa otoka Lošinja.


Najveći broj novooboljelih osoba, njih 21 pripadaju skupini radno aktivne populacije, 6 mlađim dobnim skupinama te četiri populaciji starijoj od 65 godina.


Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas jednak jučerašnjem i iznosi 90.


U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalazi 17 pacijenata, dakle jednaki broj i jučer.


Tijekom jučerašnjeg dana su u KBC-u Rijeka, nažalost, preminule tri osobe od COVID-19 bolesti s prebivalištem u Primorsko-goranskoj županiji i jedna osoba iz Istre. Ukupno je tijekom četvrtog epidemijskog vala u županiji preminulo 243 osobe od kojih je 59 osoba bilo cijepljeno.


Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva u Primorsko-goranskoj županiji je zbog današnjeg nastavka pada broja aktivnih slučajeva te stagnacije broja hospitaliziranih osoba i dalje stabilan i iznosi 3,56%.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.