Hrvatski radio

Radio Rijeka

Posljednja 24 sata: 44 novooboljele osobe

17.04.2022.

16:04

Autor: HRT - Radio Rijeka

Ilustracija

Ilustracija

Foto: - / Pixabay

Danas je u Primorsko-goranskoj županiji 44 novooboljelih, a 105 je osoba ozdravilo. Tako se broj aktivnih slučajeva smanjio na 1330. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 357 uzoraka briseva, što čini udio od 12,32% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

38 novooboljelih su osobe iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 3 s otoka Krka, te po 1 iz Crikveničko- vinodolske regije, sa Liburnijskog područja i Gorskog kotra.


31 novooboljeli pripada radno aktivnoj populaciji, 6 mlađim dobnim skupinama i 7 skupini starijih od 65 godina.


Prema podatcima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti se povećao za četiri osobe u odnosu na jučer i iznosi 44.


Međutim broj osoba koje se na respiratoru liječe u jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka od COVID-19 je ostao isti kao jučer i iznosi dvije osobe.


Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka nije bilo preminulih osoba od COVID-19 bolesti.


Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva u Primorsko-goranskoj županiji je zbog nastavka pada broja aktivnih slučajeva ali i rasta broja hospitaliziranih osoba nešto porastao u odnosu na jučer te iznosi 3,30%.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.