Hrvatski radio

Radio Rijeka

10:20 / 30.01.2021.

Autor: HRT - Radio Rijeka

Posljednja 24 sata: 58 novooboljelih, KBC Rijeka smanjuje broj COVID odjela

Foto ilustracija: Nel Pavletic / PIXSELL

Foto ilustracija: Nel Pavletic / PIXSELL

Foto: - / -

Iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo javljeno je kako je na području Primorsko-goranske županije u posljednja 24 sata 58 novooboljelih i 36 ozdravljenih osoba. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ je 608.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 418 uzoraka. Udio pozitivnih osoba unutar broja laboratorijski obrađenih testova danas iznosi 13.9%.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a na bolničkom liječenju se nalaze 36 pacijenata, od toga su na respiratoru 3 osobe. Tijekom jučerašnjeg dana nažalost od COVID-19 bolesti su preminule dvije osobe.

Udio liječenih osoba od COVID-19 bolesti unutar ukupnog broja zaraženih osoba u PGŽ zbog ostaje stabilan i iznosi 5.9% istoimenog udjela.

Odlukom Kriznog stožera KBC Rijeka, od ponedjeljka, 1. veljače dodatno se smanjuje broj COVID odjela.

Odluka o reduciranju COVID odjela donesena je zbog smanjenja broja pacijenata oboljelih od COVID-a kojima je potrebno bolničko liječenje.

Istovremeno, s radom prestaje i Info centar za komunikaciju s obiteljima oboljelih od COVID-a 19 koji je bio otvoren 17. prosinca pa će članovi obitelji informacije ubuduće moći dobiti direktno na preostalim COVID odjelima, a to su pored Klinike za infektivne bolesti, COVID odjel na Zavodu za nefrologiju i CRC1.

Epidemija jenjava i bolnica se polako vraća u normalu, a ukoliko bude potrebno, za nekoliko sati se liječnici i bolničke postelje ponovno mogu angažirati za potrebe kovid pozitivnih bolesnika, rekao je Ružić:

Ružić o zatvaranju Covid odjela, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.