Hrvatski radio

Radio Rijeka

Posljednja 24 sata: 75 novooboljelih

02.10.2021.

11:15

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: ABACA/ABACA/PIXSELL

Foto: ABACA/ABACA/PIXSELL

Foto: - / -

U posljednja 24 sata na području Primorsko-goranske županije 75 je novooboljelih, a 79 je osoba ozdravilo. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti se tako smanjio za 4 osobe u odnosu na jučer te danas iznosi 688.

46 novooboljelih osoba su iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 11 iz Crikveničko-vinodolske regije, 9 sa Krka, 4 sa Liburnijskog područja, 3 iz GK, te po 1 sa otoka Raba i Lošinja.
 
Najviše novooboljelih osoba je u skupini radno aktivnih stanovnika 38 te među mlađim dobnim skupinama 28, a 9 je oboljelih osoba starijih od 65 godina.
 
Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1045 uzoraka briseva, što znači kako se udio pozitivnih unutar broja testiranih uzoraka danas značajnije smanjio u odnosu na jučer, te iznosi 4.43%.
 
Prema podatcima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas povećan za 2 osobe u odnosu na jučer te iznosi 27 pacijenata.
 
U KBC-u Rijeka se u jedinici intezivne skrbi na respiratoru nalaze 4 osobe, dakle  pacijent manje nego jučer.
 
Tijekom jučerašnjeg dana od posljedica COVID-19 bolesti je, nažalost, preminula 1 necijepljena osoba sa prebivalištem u PGŽ.
 
Dakle, tijekom 4. epidemijskog vala ukupno je u PGŽ oboljelo/ zaraženo 2803 osoba, od čega su 411 odnosno 14.66% bile cijepljene.
 
Istovremeno, tijekom 4 vala epidemije je do danas u PGŽ ukupno umrlo 20 ljudi od čega su svega 4 bile cijepljene osobe.
 
Udio hospitaliziranih od COVID-19 bolesti unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva se zbog stagnacije broja aktivnih slučajeva te  manjeg porasta broja hospitaliziranih osoba neznatno povećao i iznosi 3.92%.
 
Važno je istaknuti kako je navedeni postotak udjela hospitaliziranih osoba unutar novooboljelih vrlo stabilan tijekom cijelog 4. epidemijskog vala COVID-19 bolesti, što govori o kvalitetnom i usklađenom radu ukupnog zdravstvenog sustava u PGŽ, kako preventivnog, izvanbolničkog, hitne medicinske pomoći te bolničkog sustava.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.