Hrvatski radio

Radio Rijeka

Posljednja županijska skupština u 2019.: iskoristimo geostrateški položaj!

12.12.2019.

15:11

Autor: Josip Krmpotić

Sjedište Primorsko-goranske županije na Korzu (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Sjedište Primorsko-goranske županije na Korzu (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

Posljednju ovogodišnju sjednicu održali su članovi Županijske skupštine primorsko-goranske. Logično, bez aktualnog sata, pa i bez mogućih nesuglasica - jer sve ipak upućuje na to da godina ide svome kraju.

Naš geostrateški položaj jednostavno moramo bolje iskoristiti: luke, terminali, ceste, željeznica, energetika - naša je prednost, no kad govorimo o gospodarskom sutra, još uvijek moramo biti oprezni jer 3. maj nije izliječen, rekao je župan Zlatko Komadina na posljednjem zasjedanju Županijske skupštine u 2019. godini.

Riječki škver je tek malo zaliječen, a kroz dvije godine ćemo vidjeti gdje smo. Ovo što sad imamo je samo međufinanciranje starih dugova, ali vjerujem da Vlada vodi računa o tome, rekao je Komadina.

Tijekom poslijepodneva - barem su tako obećali - iz Ine bi se trebali oglasiti o konačnom rješenju i velikom ulaganju u modernizaciju pogona na Urinju, pa sve ipak upućuje na dobro razdoblje koje je pred nama. Župan je spomenuo brojna ulaganja u sportske i infrastrukturne objekte, od kojih su neka tek na početku, a neka se samo nastavljaju, rekao je Komadina. Javlja Josip Krmpotić: 

Županija na izmaku 2019., pripremio Josip Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.