Hrvatski radio

Radio Rijeka

Posljednji dan Big Oma: ulovljena tuna od 150 kilograma!

26.08.2017.

16:05

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Već prvo jutro trodnevnoga natjecanja u lovu na veliku ribu Big Om u Omišlju dalo je naslutiti uzbudljive dane za ribolovce. Nakon više ulovljenih tuna teških oko stotinu kilograma, trećega dana ulovljena je tuna dulja od dva metra i teška 150 kilograma.

U Kvarneru ima puno tune, čak i velikih primjeraka, ali većina ih se ipak drži dubine. No, nekoliko komada je "palo": iz organizacije Big Oma stiže informacija da je danas posada Baraccuda, predvođena Bojanom Cestarom, uhvatila i iz mora izvukla tunu dugačku 2,15 metara i procjenjuje se da je teška oko 150 kilograma.

Prvoga dana natjecanja u lovu na veliku ribu, u kojem sudjeluje 21 ekipa, ulovljene su dvije tune. Drugi dan - samo jedna, ali vrijedna - tuna žutih peraja od 110 kilograma. Sretne ruke bila je ponovno posada Marko, s kapetanom Draženom Horvatom i tako osigurala dnevnu pobjedu.

Na kraju današnjega, trećeg dana Big Oma, slijedi vaganje ulova i proglašenje pobjednika te fešta na Rivi Ivana Pavla II. u lučici u Omišlju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.