Hrvatski radio

Radio Rijeka

Posljednji dan Vector Hack festivala

04.10.2020.

13:01

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Rijeka 2020 / EPK

Foto: Rijeka 2020 / EPK

Foto: - / -

Festival koji je besplatan za sve posjetitelje, okuplja strane i domaće umjetnike koji se bave audio - vizualnom umjetnošću za koju koriste osciloskope i lasere, a ujedno je i prilika za doživljaj audiovizualnih djela koja koriste neobične, analogne i ponekad zastarjele tehnologije.

Od 15 do 18 sati u DeltaLabu (Delta 5, Rijeka) održat će se predavanja i prezentacije Analog chaos, Affordances of Affordable Digital to Analog Conversion, PHOSPHORM AV synthesizer, Modulating Material i Radiator: The Laser Synthesizer.

Predavači su Bernd Ullman, Stephanie Braueri, Ted Davis, Andrei Jay, Paloma Kopp i Christopher Robin Short,a osim uživo, program će se moći pratiti i putem prijenosa na YouTube kanalu Vector Hack festivala. 

Istovremeno, u DeltaLabu, moguće je razgledati i izložbu fotografija "INFLUX" Evana Henrya. 

Navečer, od 21 do 23 sata u Exportu na Delti slijede izuzetno atraktivni AV performansi i projekcije, koje je također moguće uživo pratiti i putem YouTube kanala Vector Hack festivala. 
Nastupaju: Branimir Štivić, Ted Davis, Cristopher Robin Short, Dirk de Bruin, Joseph Hyde, Michael Honeycomb, Sofy Yuditskaya i Antti Tenetz.
Također, vještine koje su stekli prikazat će uživo i polaznici trodnevne radionice "Phosphorm AV sintisajzer", koja je za unaprijed prijavljene sudionike održana za vrijeme trajanja Vector Hack festivala u Rijeci.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.