Hrvatski radio

Radio Rijeka

Poslovni forum: Rijeka može biti ulazna luka za arapski kapital

21.12.2017.

14:12

Autor: Bojana Guberac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Rijeci je održan 2. Hrvatsko-arapski gospodarski forum, gospodarsko ekonomska manifestacija kojoj je cilj povezivanje gospodarstava Primorsko-goranske županije i arapskih zemalja. Iskustva su prenijeli austrijski gospodarstvenici.

Forum je održan u organizaciji Hrvatsko-arapskog društva prijateljstva, a predsjednik društva Aljoša Babić ističe kako je ovakav forum idealan za ostvarenje konkretnih veza i poznanstava te dodaje da se u siječnju 2018. godine u Rijeci otvara Kulturni centar arapskog svijeta.

Na forumu je predstavljen projekt "Žičarom na Učku", investicijski potencijal PGŽ-a, a bilo je riječi i o iskustvima suradnje s arapskim svijetom kroz sustav kvalitete u zavarivanju.

Udruga Hrvatsko-arapsko društvo prijateljstva osnovana je 2012. godine s ciljem suzbijanja rasne diskriminacije, promicanja nenasilja, izgradnje mira, promicanja interkulturalnog dijaloga te približavanja arapske i hrvatske kulture, znanosti, povijesti, jezika, gastronomije te prirodnih ljepota i turističkih sadržaja.

Društvo kontinuirano radi na uspostavljanju i promicanju što boljih odnosa u svim segmentima između Republike Hrvatske i arapskih zemalja te unapređenju kulturne i gospodarske suradnje te uspostavljanju prijateljskih odnosa i dijaloga s veleposlanstvima arapskih zemalja u RH. 

Poslušajte što nam donosi forum i kakva su očekivanja:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.