Hrvatski radio

Radio Rijeka

Poslovni početak: kakva su pravila igre u Playparku?

13.09.2017.

12:05

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Navikli smo startupovima nazivati tvrtke koje tek počinju poslovanje, uglavnom u novim tehnologijama. Udomljavaju ih, najčešće, poslovni inkubatori ili tehnologijski parkovi. Znanstveno tehnologijski park u Rijeci sada nudi i sudjelovanje u Playparku, a prijave su još do petka 15. rujna.

 Step Ri i Odjel za poduzetništvo riječke gradske uprave projektni su partneri iz Hrvatske koji sudjeluju u CERIecon - Mreži regionalnih inovativnih ekosustava Središnje Europe. Cilj mreže je objediniti sve lokalne aktere koji mogu doprinijeti razvoju poduzetničke atmosfere, a podupiru poslovne ideje iz područja ekonomskih i socijalnih inovacija.

Playpark je namijenjen pojedincima i poslovnim timovima koji imaju ideju, startup ili tvrtku koja posluje do pet godina, a sve dodatne informacije i prijavnice pronađite ovdje.

Sedam centara izvrsnosti koji se osnivaju u Austriji, Njemačkoj, Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Italiji, pa i u ovaj riječki nudi tim poslovih savjetnika koji će pomoći pojedincima ili poslovnim timovima ideju sprovedu u djelo, materijaliziraju svoje zamisli, brže i uspješnije svladaju prepreke na putu do kupaca, tržišta i vlastitog poslovanja.

Polaznici polugodišnjeg, edukacijskog programa u sklopu Playparka moći će besplatno koristiti poslovni prostor, pohađati radionice te koristiti 'one-o-one' savjetovanje, a kreativno okruženje će osigurati produktivan rad u ugodnoj atmosferi u bilo koje doba dana i noći, ističe projektna voditeljica CERIecona pri Step Ri u Rijeci Silvia Nađ.

Pri tom je važno istaknuti i to da će svi parkovi međusobno surađivati, a riječki polaznici edukacije, primjerice savjet tražiti od stručnjaka iz Austrije i Italije. Bit će tu i nekih razmjena, predstavljanja, a niste li sigurni za mogućnosti svoje ideje, jedna radionica bit će organizirana prije nego sve počne baš za takve.

Najuspješniji će, na kraju, svoje poslovne ideje predstaviti na međunarodnim finalnim natjecanjima, a ako još uvijek niste sigurni želite li se igrati u Playparku poslušajte razgovor: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.