Hrvatski radio

Radio Rijeka

Poslušajte razgovor s Lepom Brenom koja trenutno ljetuje na Kvarneru

01.09.2020.

19:03

Autor: Albert Petrović

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Ako se nekom danas na riječkim ulicama učinilo da je prepoznao Lepu Brenu, nije se zabunio. Legendarna folk zvijezda na odmoru je sa suprugom Bobom Živojinovićem i upravo na odlasku brodom iz marine Ičići.

Krenuli smo još 2. lipnja iz Monte Carla, preko Sardinije i Sicilije u Crnu Goru, da bi preko hrvatske obale stigli u Istru gdje najviše boravimo. Evo nas sada u Opatiji, gdje imamo puno prijatelja, ljudi su predivni, kraj je predivan, jedemo zdravu morsku hranu i jednostavno dobra vibra je posvuda, ističe Brena te nastavlja:

Ovaj nam se odmor zbog korone neplanirano produžio, ali što se mora nije teško. Boba i ja smo se vjenčali 1991. i svih tih godina nije se dogodilo da provedemo osam mjeseci skupa, on je trčao za svojim poslom, ja sam putovala s bendom i imala koncerte tako da je sada naš brak imao jedan ozbiljan test i ako je ovo prošao vjerujem da će potrajati, rekla je Brena.

Na pitanje što je s njenim nekadašnjim bandom Slatki greh, kaže: bend sam promijenila još devedesetih kao što sam promijenila i produkciju i zvuk, uostalom i ukusi se mijenjaju. Sada je to sve puno čvršće i modernije, mada sam uvijek ostala vjerna balkanskom pop-folku. Što se tiče glazbe koju slušam moram priznat u posljednje vrijeme najčešće Buddha bar i lounge glazbu, ali znam da se pojavljuju mnogi mladi umjetnici koji bi mogli napraviti karijeru, neki od njih su nastupali i kod nas u našem showu "Zvezde Granda". Vrijeme je pred njima i ja im želim svu sreću. Što se ukusa tiče tu sam uvijek bila otvorena i slušala glazbu širokog spektra mada moram priznati, više mi se sviđa ona starijeg datuma. Slušamo inače i Radio Rijeku jer imate jako dobru glazbu, zaključuje Brena.

Za one koji žele Brenu i Bobu vidjeti uživo, objavit ćemo da su sljedeće etape njihovog krstarenja Cres i Lošinj ili nam pak ostaje čekati normalizaciju stanja i nove koncerte za koje se Brena nada da će početi prije Nove godine, jer ipak, zaželjela se svoje publike.

Cijeli razgovor s Lepom Brenom poslušajte ovdje:

Lepa Brena - razgovor, pripremio Albert Petrović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.