Hrvatski radio

Radio Rijeka

Postanite "Zaneseni od jeseni" uz program Festivala Opatija

20.09.2016.

13:02

Autor: Radio Rijeka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U novoj sezoni nazvanoj "Zaneseni od jeseni", koja počinje 1. listopada, Festival Opatija nastavlja vrlo uspješnu suradnju sa zagrebačkim teatrom Poco Loco i njihovim pričaonicama. Pokolokovci će u opatijskom Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer najmlađima ispričati tri vrlo zanimljive priče.

Kako to već tradicionalno biva, uz svaku priču djeci će predstaviti po jedan glazbeni instrument. Već u subotu, 1. listopada, uz zvuke tamburice ispričat će priču "Dugonja, Trbonja, Vidonja" s početkom u 11 sati. Dva tjedna kasnije, 15. listopada, "Sedmoglavi zmaj" će prema raznim pričama Zvonimira Baloga i uz usnu harmoniku razveseliti opatijske klince. Na već poznatom mjestu u poznato vrijeme, 29. listopada, paviljonom će odjekivati cvilež "Cvilidrete".

Nakon prošlogodišnje inicijative s uključivanjem u Dječji tjedan organizacijom događanja, istu praksu Festival Opatija nastavlja i ovog prvog punog tjedna u listopadu. Uz suradnju s opatijskim Društvom "Naša djeca" Ljetnom pozornicom će 8. i 9. listopada vladati dječji žamor. Naime, u subotu, 8. listopada u vremenu od 10 do 14 sati održat će se sajam dječjih aktivnosti, a na sedam štandova svoje će djelovanje predstaviti Hrvatski muzej turizma, Sportski savez grada Opatije, Udruga za razvoj kulture mladih "Kulturni front", Kreativni atelijer "ArtMašina", Multimedijalna udruga "Lapiš", Park prirode "Učka" i Društvo "Naša djeca" Opatija. U programu nazvanom "Gdje si kada kući nisi?" u 11 sati počinje dječji kviz znanja "Kvizobraz", a u 12:30 koncert gitare malog velikog virtuoza Frane Živkovića.

Nakon edukativnog dana, u nedjelju, 9. listopada, slijedi zabavni dan od 10 do 14 sati: interaktivni cirkuski sajam "Cirkusarije" (žonglerski, kreativni, akrobatski i ekvilibristički kutak pod vodstvom i u izvedbi zagrebačkog Triko Cirkus Teatra); zatim "Hop! Hop! Hula Hop", radionica hula hopa Marka Kalca, a u isto vrijeme gledalište velike Ljetne pozornice postat će poligon sportskih aktivnosti "Leteći Martin", odnosno igralište za badminton, stol za stolni tenis, graničar te poligon za romobile.

Povodom Svjetskog dana animiranog filma 28. listopada, u dvorani Ville Antonio u Opatiji održat će se maraton projekcija sinkroniziranih naslova crtanih filmova u vremenu od 12 do 18 sati. Ulaznice za pričaonice Teatra Poco Loco stajat će kao i dosada simboličnih 10 kuna, dok je ulaz na događanja povodom Dječjeg tjedna te projekcije povodom Svjetskog dana animiranog filma slobodan. Proučite program i poslušajte razgovor koji je s ravnateljicom Festivala Opatija Rajnom Miloš vodila Marijana Smokvina: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.