Hrvatski radio

Radio Rijeka

Postavljen prvi riječki Zeleni paviljon

05.06.2020.

15:55

Autor: Nina Deranja

Foto: Grad Rijeka

Foto: Grad Rijeka

Foto: - / -

U riječkoj ulici Erazma Barčića, preko puta stepenica što vode u ulicu Pomerio, od petka je postavljen Zeleni paviljon, u okviru EPK programa. Drvenu konstrukciju paviljona dizajnirali su sudionici Europskog skupa studenata arhitekture što je u Rijeci održan 2018. godine.

Komunalno društvo Čistoća doniralo je vegetaciju i sjedalice koji su postavljeni uz drveni paviljon.

Zeleni paviljoni su osmišljeni unutar EPK cjelina Slatko i slano te Zeleni val, u produkciji Rijeke 2020 i Sveučilišta u Rijeci, Centra za urbanu tranziciju, arhitekturu i urbanizam - DeltaLab, te u partnerstvu s KD Čistoćom, RiUse centrom, Sekcijom mladih DAR, mjesnim odborima Brajda-Dolac i Školjić-Stari grad, Urbanim separeom i inicijativom građanki pod vodstvom Sare Stojaković, Tene Vičević Dunaj i Darije Vozila.

U idućih nekoliko tjedana zeleni paviljoni bit će postavljeni na još dvije lokacije: na Klobučarićevom trgu i na Delti, najavio je Renato Stanković iz Centra za urbanu tranziciju, arhitekturu i urbanizam DeltaLab:

Renato Stanković: mjesto za druženje i odmaranje, pripremila Nina Deranja

Foto: Grad Rijeka

Foto: Grad Rijeka

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.