Hrvatski radio

Radio Rijeka

Postavljena nova rasvjeta u riječkoj ribarnici

12.04.2021.

13:53

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: Grad Rijeka

Foto: Grad Rijeka

Foto: - / -

U zgradi ribarnice na centralnoj riječkoj tržnici dovršeni su radovi na potpunoj zamjeni rasvjete i djelomičnom bojanju zidova, vrijedni gotovo 661 tisuću kuna, izvijestili su iz Grada Rijeke. Nova rasvjeta daje i više svjetlosti od dosadašnje.

Nova, učinkovitija i primjerenija rasvjeta, stoji u priopćenju Grada Rijeke, postavljena je tijekom ožujka, a novo svjetlo daje 500 umjesto dosadašnjih 200 luxa. To je norma koja odgovara svakom radnom mjestu u paviljonu. Ujedno, zamijenjene su i elektroinstalacije da bi svaki pult imao sve priključke i utikače sukladno normama zaštite na radu.

Postavljeno je pet svjetlosnih prstenova koji vise sa stropa ribarnice te 64 bočna reflektora koji nude i nov vizualni doživljaj paviljona.

Vrijednost instalacije nove rasvjete i radova je gotovo 596 tisuća kuna. Obojen je i dio zidova ribarnice, a ti radovi su vrijedni 65 tisuća kuna.  

Podsjetimo, paviljon ribarnice je u funkciji od 1916. godine i već je tada imao instaliranu električnu energiju. Arhitekt ribarnice je Riječanin Carlo Pergoli, a venecijanski kipar Urbano Bottasso izveo je kamene dekoracije s morskim motivima koji zgradi daju secesijski pečat. 

Ovi radovi su nastavak investicijskog ciklusa tvrtke Rijeka plus u kojem slijedi sanacija krova ribarnice 'teška' 254 tisuće kuna, a zahvaljujući modernim materijalima koji će se u toj sanaciji koristiti krovna konstrukcija bit će otpornija na kemikalije, mikroorganizme, korijenje i UV zračenje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.