Hrvatski radio

Radio Rijeka

Poticana stanogradnja Fužine uz izgradnju novog vrtića i dovršetak ceste

07.11.2020.

13:16

Autor: Nenad Lučić

Načelnik Općine Fužine David Bregvac na parceli gdje se prlanira realizirati program poticane stanogradnje (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Načelnik Općine Fužine David Bregvac na parceli gdje se prlanira realizirati program poticane stanogradnje (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Izgradnja novog vrtića i nedavni dovršetak ceste do slobodnih građevinskih parcela, neke su od mjera koje je Općina Fužine tijekom proteklog razdoblja poduzimala želeći potaknuti doseljavanje u taj dio Gorskog kotara.

Ovih su dana pokrenute i aktivnosti, čiji je cilj dobiti povratnu informaciju o tome, može li u Fužinama i okolici zaživjeti državni program poticanje stanogradnje. 

Prvi poduzeti korak prema realizaciji programa poticane stanogradnje je, neposredno nakon pokretanja ankete Općine Fužine o zainteresiranosti potencijalnih korisnika, ponudio dosta razloga za optimizam, rekao je općinski načelnik David Bregovac.

Rekao je kako su pokrenuli anketu prije nekoliko dana, i dosad se javilo dvadeset i petero ljudi, a zanimljivo je da polovica njih trenutačno ne živi u Općini Fužine. Riječ je o osobama iz Rijeke, Istre, Kastva i Čavli. Dakle, možemo govoriti o velikom interesu što je dobro, jer sve ovo je i poduzeto s ciljem da se ljude privuku u Gorski kotar, gdje ima potencijala i gdje se može živjeti.

Pretoči li se početni interes, u realizaciju programa poticane stanogradnje on bi u Općini Fužine, kaže načelnik Bregovac, zaživio na desetak tisuća metara četvornih državne građevinske parcele u naselju Lič.

Krene li nakon svega započeta inicijativa željenim tijekom lokalna samouprava će na visinu otkupne cijene stanova nastojati utjecati davanjem dodatnih pogodnosti, vezanih uz komunalni doprinos i naknadu te plaćanje infrastrukturnih priključaka.

Poslušajte prilog Nenada Lučića:

Poticana stanogradnja - Fužine, pripremio Nenad Lučić

Galerija
Projekt poticane stanogradnje u Općini Fužine želi se realizirati na 10 tisuća metara četvornih državne parcele u Liču (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka, Foto: -/-
Nedaleko parcele gdje se planira projekt poticane stanogradnje, već postoje i neki sadržaji (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.